El “Centro de Poesía Visual”, es un centro de documentación del experimentalismo poético contemporáneo, ubicado en la localidad de Peñarroya-Pueblonuevo desde octubre de 2005.

Es un Centro de carácter público, que depende de la Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Peñarroya-Pueblonuevo, y que cuenta con la colaboración de la Diputación Provincial de Córdoba. Es centro referente de esta forma de arte contemporáneo y también una propuesta cultural dentro y fuera de España.

Como centro de documentación y estudio dispone de bibliografía especializada y documentos originales, así como una muestra amplia de revistas experimentales y revistas-objeto. Así mismo dispone de una sala de exposiciones con poemas visuales y poemas objetos internacionales. Como lugar de consulta dispone de un amplio archivo de autores y estilos.

Como centro de documentación vivo es productor de diferentes publicaciones que ven la luz diariamente en su “Revista electrónica de Poesía Visual” o trimestralmente con la revista “eiffel Terrible y cuatrimestralmente con la revista ensamblada “Grisú”, entre otras.

lunes, 7 de febrero de 2011


Hacer clic en la imagen para ver más grande.






Priorat Centre d'Art

www.prioratcentredart.cat



DISSABTE, 12 DE FEBRER. 2011
Sala de tines i antics trulls. Celler El Masroig. Passeig de l'Arbre, 3. El Masroig
7 vespre

Orquestra de Portàtils de l'Esmuc
L'Orquestra de Portàtils de l'Esmuc va ser creada fa tres anys i es va presentar per primer cop en públic el juny del 2008. Actualment la coordina en Josep M. Comajuncosas, professor al Departament de Sonologia de l'Escola Superior de Música de Catalunya. Els seus membres són professors i alumnes d'aquesta institució, així com investigadors del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra.
L'agrupació pretén esdevenir un punt de trobada per a investigadors sonors, lutiers digitals, intèrprets i compositors, tot focalitzant-se en el desenvolupament de noves interfícies de control musical i nous paradigmes per a interpretació en xarxa, amb els portàtils assumint un rol central, però no exclusiu.
El repertori que ofereix consisteix fonamentalment en reinterpretacions de clàssics de la música electroacústica i en sessions improvisades.
L'Orquestra de Portàtils de l'Esmuc actua regularment per Catalunya, i també ha pres part en les edicions del 2009 i del 2010 de la Sound and Music Computing Conference.

programa de concert

US19337
[sala de tines]
L'obra es basa en la idea del joc del telèfon, una metàfora de la poca consistència de la comunicació interpersonal. En el joc, una frase es xiuxiueja a cau d'orella per torns d'un jugador al proper; això provoca sorprenents i sovint divertits resultats causats per l'acumulació d'errades i la reinterpretació subjectiva del missatge.
A US19337 els intèrprets enllacen les seves targetes de so en un bucle de realimentació; un coordinador els assigna els rols d'enregistrador i reproductor, així com la velocitat dels torns. Mostres de so s’injecten al bucle i cada laptopista les pot modificar al seu gust. L'estat de cada intèrpret es mostra visualment amb il·luminació selectiva.
Rimandi
[antics trulls]
Aquesta versió renovada de l'obra Rimandi, del compositor italià Ivano Morrone, explota les possibilitats tímbriques de la modulació en anell aplicada als sorolls captats per micròfons piezoelèctrics aplicats als portàtils. Cada intèrpret, d'acord amb la partitura, alterna diversos gestos sobre l'ordinador que es processen i creen una successió continuada de subtils ambients sonors.
L'obra es va compondre per l'Orquestra de Portàtils i es va estrenar el juliol de 2010 al concert de cloenda de la Sound and Music Computing Conference.