El “Centro de Poesía Visual”, es un centro de documentación del experimentalismo poético contemporáneo, ubicado en la localidad de Peñarroya-Pueblonuevo desde octubre de 2005.

Es un Centro de carácter público, que depende de la Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Peñarroya-Pueblonuevo, y que cuenta con la colaboración de la Diputación Provincial de Córdoba. Es centro referente de esta forma de arte contemporáneo y también una propuesta cultural dentro y fuera de España.

Como centro de documentación y estudio dispone de bibliografía especializada y documentos originales, así como una muestra amplia de revistas experimentales y revistas-objeto. Así mismo dispone de una sala de exposiciones con poemas visuales y poemas objetos internacionales. Como lugar de consulta dispone de un amplio archivo de autores y estilos.

Como centro de documentación vivo es productor de diferentes publicaciones que ven la luz diariamente en su “Revista electrónica de Poesía Visual” o trimestralmente con la revista “eiffel Terrible y cuatrimestralmente con la revista ensamblada “Grisú”, entre otras.

miércoles, 19 de enero de 2011

EXPOSICION DE SERGI QUIÑONERO EN CAMBRILSEXPOSICION DE SERGI QUIÑONERO EN CAMBRILSSergi Quiñonero durante la exposición

La Sala Àmbits del Centre Cultural és la darrera parada de l'exposició 'Sota les muntanyes' de Sergi Quiñonero, després de passar per les ciutats de Barcelona, Montblanc i Valls. Són una trentena d'obres de tres manifestacions diferents: poesia visual, poesia objectual i art al paisatge. "Aquestes obres sempre estan concebudes des de la percepció poètica, de la creació literària, de l'intent de crear significats com metàfores, paradoxes, metonímies, etc. I sempre utilitzant mitjans de la creació plàstica, com les obres gràfiques o la fotografia, entre d'altres", explicava Quiñonero a Revista Cambrils Diari Digital. Cal destacar que aquesta mostra es va inaugurar ahir al vespre i que romandrà oberta fins el proper 5 de febrer.

L'artista assegurava que no és innovador, ja que "hi ha moltes manifestacions poètiques que es venen fent des dels surrealistes o els avantguardistes, i que intenten portar la paraula més enllà. Tot i així, pot ser original perquè possiblement molta gent no està familiaritzada amb aquesta tècnica. Espero que aquesta exposició pugui ser una porta per molta gent que no coneixia aquest tipus d'obra".

Un projecte de natura

Aquesta trentena d'obres formen part d'un projecte que englobaria una cinquantena. Totes són pertanyents a un projecte realitzat per l'artista en els últims tres anys: "El novembre de 2007 vaig decidir canviar de residència. Vaig deixar Barcelona per venir a viure a les muntanyes de Prades, a l'espai natural de Poblet. La natura en la meva obra sempre havia estat recurrent, però després, em va marcar molt el nou lloc on jo em trobava". Per aquest motiu, la natura forma part essencial d'aquestes obres exposades de Sergi Quiñonero.