El “Centro de Poesía Visual”, es un centro de documentación del experimentalismo poético contemporáneo, ubicado en la localidad de Peñarroya-Pueblonuevo desde octubre de 2005.

Es un Centro de carácter público, que depende de la Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Peñarroya-Pueblonuevo, y que cuenta con la colaboración de la Diputación Provincial de Córdoba. Es centro referente de esta forma de arte contemporáneo y también una propuesta cultural dentro y fuera de España.

Como centro de documentación y estudio dispone de bibliografía especializada y documentos originales, así como una muestra amplia de revistas experimentales y revistas-objeto. Así mismo dispone de una sala de exposiciones con poemas visuales y poemas objetos internacionales. Como lugar de consulta dispone de un amplio archivo de autores y estilos.

Como centro de documentación vivo es productor de diferentes publicaciones que ven la luz diariamente en su “Revista electrónica de Poesía Visual” o trimestralmente con la revista “eiffel Terrible y cuatrimestralmente con la revista ensamblada “Grisú”, entre otras.

miércoles, 18 de marzo de 2009

La Muga Caula






La Muga Caula participa amb tres actes en les activitats de la Capitalitat Cultural de Catalunya Figueres 2009 al llarc de l'any. El primer d'aquest actes es una sessió de poesia d'acció anomenada Poeacció, dins la Setmana de la Poesia.

Lloc: El Molí de l'Anguila

Data: 19 de març de 2009 de 20 a 21'30h.

Artistes participants:

J.M. Calleja

Nieves Correa

Yolanda Perez Herreras

Pere Sousa

Ponencia a carrec de:

Joan Casellas

Contacte:

info@lamugacaual.cat

Joan Casellas 670 24 79 43

POEACCIÓ

Poeacció e un espectacle de poesia d’acció i visual que combina l’acció en viu i la projecció de poemes visuals, precedit d’una breu ponència sobre l’obra de Joan Brossa il·lustrada amb el vídeo DESBROSSAR.

La ponència sobre Joan Brossa de 10 minuts introduirà esquemàticament a l’idea de poesia visual i poesia d’acció i serà il·lustrada posteriorment per el vídeo DESBROSSAR ( 20 minuts de durada) que recrea tres obres visual de Joan Brossa a càrrec de J.M. Calleja i Joan Casellas.

Les actuacions en viu seran de 10 minuts de durada, i aniran precedides d’una projecció-presentació de 2 minuts (aprox.) de poemes visuals de cada artista.

Ponència il·lustrada sobre Joan Brossa

Per Joan Casellas

amb la projecció del vídeo DESBROSSAR de J.M. Calleja i Joan Casellas

Accions a càrrec de:

J.M. Calleja (poesia d’acció i visual)

Nieves Correa (performance)

Yolanda Perez Herreras (poesia d’acció i visual)

Pere Sousa (poesia fonètica i visual)

Sobre el vídeo DESBROSSAR

El vídeo Desbrossar forma part d’una exposició al Museu del Càntir d’Argentona, on els poetes d’acció J.M. Calleja i Joan Casellas dialoguen sobre l’obra del seu mestre i amic Joan Brossa. L’exposició consisteix en seleccionat 10 obres originals de Joan Brossa, cinc al gust de J.M. Calleja i 5 al gust de Joan Casellas. Sobre aquest 10 obres Calleja&Casellas realitzen 5 intervencions virtuals, 3 de les quals amb suport vídeo.

El primer poema “manipulat es “porro amb daus” de 1969, aquí l’obra es duplica omplint-se de daus i de vi fins besar. El segon es una fotografia d’antoní Berand de 1977 on Joan Brossa simula fer malabars amb tres barrets, un de copa, un tricorni i un capell de capella. Calleja&Casellas, donen vida virtual al joc malabar, substituint els barrets per les seves hipotètiques capses El tercer poema manipulat “La cinta” de 1996, que en la manipulació Calleja&Casellas esteve un pastis ràpidament devorat.